Je bekijkt nu Verschil handlettering en kalligrafie

Verschil handlettering en kalligrafie

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blogs

 

 

Ik krijg deze vraag heel erg vaak! Misschien leuk om jullie hier mijn mening over te geven…

verschil handlettering en kalligrafie

Hey daar! Goede vraag! Zoals ik al zei krijg ik deze vraag heel erg vaak. En ik denk ook dat veel kalligrafen deze vraag weer anders zullen beantwoorden. Ik houd het kort en bondig…. Kalligrafie en handlettering lijken op elkaar, maar ze hebben een eigen vibe. Kalligrafie draait om die prachtige, vloeiende letters met een speciale pen en inkt. Denk aan oude handschriften. Handlettering is meer zoals tekenen van letters – creatiever en speelser. Je gebruikt verschillende stijlen en tools om opvallende letters te maken. Het is dus wat creatiever en vrijer dan kalligrafie. Dus, kalligrafie is als een elegante dans, terwijl handlettering is meer de funky freestyle van het schrijfwereldje! Kies maar wat bij je inktvlek past!

 

Geef een reactie