Professionele gravures (graveren, etsen)

op maat op events

graveren wijnglas

Ik ben Remke, graveur, en het gezicht achter Letter Junkie. En ik gebruik graveren / gravures (etsen) om jullie event naar een hoger niveau te tillen, door het aanbieden van hand­geschreven personalisatie op allerlei producten. Hierbij vertel ik je wat meer over deze dienst:

Wat is graveren?

Graveren (ook wel etsen genoemd) is een techniek waarbij een product wordt bewerkt met behulp van een graveer hulpmiddel, in dit geval mijn geweldige graveer apparaart van Inkmethis: Link naar Inkmethis Engraver. Dit super handige draadloze apparaat maakt maakt diepe lijnen (gravures) in bijvoorbeeld glas, metaal en keramiek. Die gravures (graveren, etsen) kunnen ook opgevuld worden met een gouden of zilveren wax voor de mooiste afwerking. Veel oppervlakten zijn geschikt voor gravures. Denk aan parfumflesjes, wisky- en wijnflessen, maar ook aan make-upkwasten en lippenstifthulsen. Graveren is een fantastische manier om een cadeau nóg persoonlijker te maken. Het zorgt voor een uniek en speciaal aandenken.

Wanneer laat je iets graveren?

Er zijn verschillende redenen waarom het leuk kan zijn om graveren op een evenement te laten uitvoeren:

  1. Interactieve ervaring: Mensen kunnen hun naam, initialen, of een speciale boodschap laten graveren, wat een echt persoonlijk tintje geeft aan niet alleen het voorwerp, maar ook aan het hele event. Het graveren op locatie is ook een vorm van entertainment tijdens het event. Mensen kunnen de vaardigheid van de graveur in actie zien en het hele proces volgen terwijl hun item wordt gegraveerd. Het is een interessante en boeiende activiteit die zeker de aandacht trekt en tegelijk een gespreksonderwerp vormt.

  2. Uniek aandenken: Graveren op een event zorgt voor een uniek en op maat gemaakt aandenken aan het evenement. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld een parfumfles, wijnfles- of glas, of een ander item laten graveren, waardoor ze iets hebben om mee naar huis te nemen dat speciaal voor hen gemaakt is. En zeg nu zelf: zoiets gooi je ook nooit meer weg?

  3. Merkversterking: Wanneer het evenement gerelateerd is aan een merk, bijvoorbeeld bij een merkactivatie, kan graveren worden gebruikt als een geweldige marketingtool. Het merklogo of een speciaal ontworpen ontwerp kan op items worden gegraveerd, waardoor een blijvende herinnering aan het merk ontstaat. Dit helpt bij het vergroten van de merkbekendheid en het creëren van een positieve associatie met het evenement. Bovendien zullen de bezoekers zeker posten op social media over deze ervaring.
Engraving Hermes perfume Magdalena

Heb je na het lezen van deze tekst over graveren nog vragen? Of ben je enthousiast en zie je de meerwaarde van graveren op jouw event? Ik bespreek graag alle mogelijkheden met je.