Remke kalligrafie graveren events panter

Hallo! Ik ben Remke!

Hoi! Wat leuk dat je even komt kijken op deze pagina. Misschien heb je mijn werk al gezien op Instagram. Ik ben Remke. Je kunt wel zeggen dat ik verslaafd ben aan letters, vandaar natuurlijk ook mijn merknaam: letter junkie. Ik ben dol op het alfabet, en vind bijna alle letters erin even mooi. Ik hou ervan om te kijken naar letters, ze te bestuderen, ze te tekenen en te schrijven én ik vind het leuk om anderen te leren op een simpele manier mooi te leren schrijven. Je hebt hier geen prachtig eigen handschrift voor nodig. Er gaat toch niets boven een handgeschreven kaartje of andere boodschap.

Jong meisje

Al van jongs af aan speelde ik het liefst met letters. Zo tekende ik als kleine creatieveling al letters op mijn proefwerkblaadjes en leukte ik mijn agenda op met mooi geschreven quotes. Ik schreef alle kerstkaarten thuis en vond ‘mooi schrijven’ altijd al geweldig. En letters spelen gelukkig ook in mijn volwassen leven nog steeds een hele grote rol. Een ansichtkaartje voor een jarige vriendin wordt met de hand gemaakt en geschreven. Saai bruin inpakpapier wordt met mooie teksten omgetoverd tot prachtig cadeaupapier. Er gaat geen dag voorbij zonder enige vorm van lettering.

cadeauverpakking
letter junkie

Ondernemer

Ik droomde als tiener al van een eigen bedrijf. Ik had mijn ouders, echte ondernemers, als mooi voorbeeld. Toch koos ik ervoor om na mijn opleidingen (heb ook een opleiding als etaleur gevolgd) maar lekker veilig een baan te gaan zoeken. Die begon in de mode, en al snel rolde ik het reclame-vak in. Toen ik daar met vormgevers in aanraking kwam, dacht ik vrijwel meteen: ‘dat is wat ik wil gaan doen’. Ik ben bij een fantastisch bedrijf terecht gekomen, met een nog fantastischere baas, Chap. Hij heeft me toen alle kneepjes van het vak geleerd.

Eigen baas

Na een jaar of 10 werkzaam te zijn geweest als grafisch vormgever voor een baas, ben ik dan toch eindelijk mijn eigen bedrijf gestart. Ik heb ‘gewoon’ mijn baan opgezegd, (Ik werkte inmiddels weer voor een ander bedrijf) en ben begonnen. Doodeng. Zou ik wel klanten krijgen? En zou het me allemaal wel ‘lukken’? Gelukkig werd mijn bedrijf (zie www.remke.nu) een succes en werk ik de afgelopen zeven jaar met heel erg veel plezier als freelance vormgever. In de tussentijd begon het letteren steeds meer te kriebelen en ben ik een jaar of vijf geleden begonnen met het volgen van cursussen in ‘lettering’. Ik werd er zo ongelofelijk blij van! Ik weet nog goed dat een collega van mij tegen me zei: ‘ik weet het niet hoor, Rem, is dat niet harstikke ouderwets?’. Het hield me gelukkig niet tegen om meer en meer te oefenen en te merken dat ik steeds beter werd in wat ik deed. En nu, jaren later, was het eigenlijk niet meer dan logisch om hier mijn werk van te maken.

stiften-los
kalligrafie nice to meet you

Lettering is een ambacht

Nu help ik klanten om zich te onderscheiden door midden van het gebruik van handgeschreven teksten. Ik verbeeld deze teksten op een creatieve manier. Met sierlijke letters, dik, hoog, laag, lekker breed of met schaduw. Dit kan bijvoorbeeld in een logo of pay-off, maar ook via (live) letteren tijdens een event of bruiloft. Of denk aan handgeschreven
naamkaartjes en uitnodigingen. Ik loop natuurlijk nog steeds tegen mensen aan die niet inzien dat het schrijven met de hand echt mooier is dan het gebruik van een fontje uit de compuper. Of mensen die denken… ‘dat kan ik toch zelf ook?’. Helaas (of gelukkig voor mij) is lettering echt niet zo makkelijk als het lijkt. Lettering is een ambacht!

Verslaafd

Ik ben trouwens niet alleen verslaafd aan (het schrijven van) letters, maar ook aan de geweldige sport Crossfit. Ik ben zo’n 4 tot 5 keer per week in de box te vinden. Wie mij zes jaar geleden had verteld dat ik zoveel keer per week vrijwillig zou sporten had ik voor gek verklaard. Maar ik vind het de tofste sport die er is. Voor wie het niet kent… Crossfit is een vorm van fitness, eigenlijk een combi van gymnastiek, atletiek, roeien en gewichtheffen (mijn favoriete onderdeel).

Kalligraaf Remke graveren events

Gevoel voor humor

Ik houd van heldere en vriendelijke communicatie met gevoel voor humor en weet dat door oprechte aandacht te besteden aan opdrachtgevers de mooiste dingen ontstaan. Ik ben ook eigenlijk altijd in een goede bui. Dat maakt elke samenwerking tot een prettige ervaring. Nieuwsgierig? Mooi, want dat ben ik zelf ook! Neem gerust contact op!